denk je dat je je schouder heeft ontwricht? Zelfs als je schouder er al weer in is gestopt, kun je nog steeds last hebben van de gevolgen van het letsel.

Hieronder zullen we een interview delen met een patiënt die een bevestigde schouderscheiding heeft ervaren. De patiënt deelt zijn letselervaring, zijn herstel van een schouderdislocatie en de tijdlijn van het letsel.

Had u bestaande of eerdere schouderblessures of een trauma?

Ik voelde onmiddellijk pijn en in de loop van een paar uur verloor ik mobiliteit in mijn schouder. Ik kon niet over mijn lichaam reiken met de gewonde arm.

Hoe voelde de schouder de volgende dag?
De volgende dag was meer van hetzelfde. Ik had stijfheid en verlies van beweging in het gewricht.

Hoe waren de eerste 2 weken, is het verbeterd? Hoe kon je vertellen?
Ik voelde een lichte verbetering in de loop van de eerste 2 weken, vooral nadat een deel van de zwelling was verdwenen, maar ik had nog steeds niet het volledige bewegingsbereik en het voelde zacht aan.

Wat heeft het in de eerste paar weken verbeterd, wat maakte het nog erger?
IJs en rust maakten het beter. Ik heb het ongeveer anderhalve week onbeweeglijk gehouden met behulp van een draagdoek. Overmatig gebruik maakte het nog erger, ik probeerde door te gaan met trainen, maar was in de meeste posities zeer beperkt.

Hoe voelde je je na een maand?
Ik ging uiteindelijk naar de dokter en we besloten het te behandelen met stamcelinjecties.

Wat was de meest effectieve vorm van behandeling voor het letsel (anders dan tijd en rust)?
De stamcelinjecties werkten echt geweldig voor mijn schouder. Binnen twee weken na de injecties was ik terug naar mijn normale activiteiten zonder pijn. Ik heb ook geen problemen meer gehad met mijn bursitis sinds de injecties.

Hoe lang duurde het totale herstel?
Totaal herstel van letsel was ongeveer 4 weken met de stamcelinjecties. Ik zou zeggen dat ik na ongeveer 2 maanden weer 100% gezond was.

Wat zou je anders doen als je weer dezelfde blessure zou hebben?

 

Wat doet u om deze verwondingen in de toekomst verder te voorkomen?

Ik blijf mijn schouder versterken met fysiotherapie. Het is veel gezonder geweest met deze aanpak. Ik probeer zo proactief mogelijk te zijn om de totale schouder sterker te maken. Ik realiseer me dat ik misschien eerder zwakke punten heb gehad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here