Hoe heb je je ontvoerdersspier bezeerd?

Ik train vechtsporten en op een dag kreeg ik het bijzonder koud. Ik ben niet goed opgewarmd of uitgerekt voordat we aan de les begonnen. Ik weet eigenlijk niet zeker wanneer ik de spierblessure van de abductor heb opgelopen, maar tussen sparringrondes merkte ik dat het binnenste deel van mijn been erg pijnlijk was.

Ik kon niet echt zeggen welke bewegingen het meest hinderden, dus ik schreef het op tot gewoon nog niet warm te zijn.

Helaas, nadat ik de volgende activiteit had afgekoeld, realiseerde ik me dat ik een beetje een blessure had opgelopen. Er waren geen kneuzingen of uiterlijke kenmerken; het was echter pijnlijk om mijn knieën bij elkaar te brengen. Het was zelfs een beetje irritant om in en uit mijn auto te stappen; door mijn benen in en uit te zwaaien

Hoe voelde de ontvoeringsblessure aan?

Het was geen blessure die in rust werd geplaagd. Ik voelde het vooral toen ik mijn benen bij elkaar bracht of soms uit elkaar. Weerstand tegen deze bewegingen was wat het echt stoorde.

Rennen of joggen leek bijzonder moeilijk. Ik merkte het het meest in de ochtenden, maar elke activiteit met weerstand deed een beetje pijn.

Hoe voelde uw ontvoerder zich na 1 week, 2?

Na een week rustte ik niet goed, dus ik zou zeggen dat de blessure na een week iets erger was. In de tweede week verminderde ik mijn activiteit.

Nadat ik de activiteit had verminderd, merkte ik dat het gebied eigenlijk strakker en iets pijnlijker was. Zelfs na twee weken was de blessure ongeveer net zo erg als al na enkele dagen.

Wat deed je meteen na de ontvoeringsblessure?
Ik probeerde het gebied en de omliggende gebieden uit te rekken. Ik deed ook wat schuimrollen en zelfmassage met lacrosse-ballen.

Heeft het het gewonde gebied geholpen?

Het uitrekken maakte het erger en leek het letsel te verergeren. Gemeenschappelijk medisch advies over ontvoeringsletsels bevestigt dit. Het uitrekken van het gewonde gebied wordt niet aanbevolen totdat volledig herstel is uitgevoerd.

De lacrosse-balmassage leek te helpen bij pijn en stijfheid, maar alleen toen ik de omliggende spieren en gebieden deed. mijn bilspieren, hamstrings en IT-bands helpen het meest.

Hoe heb je uiteindelijk de ontvoeringsblessure behandeld?
De meest succesvolle vorm van behandeling was rust in het gebied. Ik probeerde ook oefeningen en activiteiten te vermijden die de omliggende spieren strakker maakten; omdat deze ook strak worden en het genezingsproces vertragen.

Wat was verspilling van tijd en geld?

Het was tijdverspilling. In de meeste gevallen lijkt dit juist te zijn. tenzij er sprake is van kneuzingen van buitenaf of constante pijn, moet je waarschijnlijk gewoon het gebied laten rusten en ijsvrij maken als je dat ontvoerende gebied kunt verdragen.

Hoe lang duurde het voordat je weer 100% was?
De ontvoeringsblessure duurde ongeveer 3 maanden om te herstellen. De eerste maand was de slechtste. Ik had in het begin verschillende tegenslagen. Tot ik de blessure goed behandelde, maakte ik het eigenlijk erger. Ik geloof dat ik sneller had kunnen herstellen als ik vanaf het begin de juiste dingen had gedaan.

Heb je een arts nodig?
Nee, ik hoefde niet persoonlijk een arts te raadplegen voor mijn ontvoeringsspierletsel

Wanneer beveel je een arts aan?

Als ik opnieuw de blessure heb, zou ik alleen persoonlijk gaan als ik een soort constante pijn of kneuzingen van buitenaf had. Zelfs dan is het onwaarschijnlijk dat het behandelingsprotocol zal veranderen, tenzij u bijna niet kunt lopen. De enige echte interventie die een medische interventie vereist, is als u de spier van het bot scheurt; die ik uit bronnen hoor, is een van de soorten dingen die je zult…. zeker weten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here