Pijn tussen schouderbladen behandelen als gevolg van letsel

Als je een actieve persoon bent, is er een grote kans dat je op een of ander punt iets hebt gedaan om je rug of ruggengraat direct tussen je moeten te irriteren. Dit gebied is vooral gevoelig voor letsel vanwege alle actieve delen van het lichaam die aansluiten op deze algemene locatie in de wervelkolom.

Als je pijn hebt tussen je schouderbladen als gevolg van een blessure, kun je de eerste handervaring hieronder lezen om een ​​idee te krijgen hoe lang het zal duren om te genezen en te herstellen. Houd er rekening mee dat alle verwondingen in mate en ernst variëren. Als u denkt dat u ernstig ruggenmergletsel heeft, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Hoe heb je je bovenrug bezeerd?

Ik worstel en doe vaak kracht en conditionering in verband met die sport. Na een bijzonder moeilijke training merkte ik dat mijn nek en rug een beetje stijver waren dan normaal na de training. Tegen beter weten in ging ik sowieso worstelen.

Tijdens de oefening liet ik iemand tijdens de oefening een beetje aan mijn nek trekken en voelde ik onmiddellijk een doffe pijn tussen mijn schouderbladen. Ik voelde mijn nek opstijven en voelde meteen een beperking in mijn bovenrug

Hoe voelde de pijn tussen je bladen aan?

Het was een heel “opgesloten” gevoel. Het voelde alsof er geen beweging was in de wervels tussen mijn schouderbladen. De pijn was een zeer doffe pijn die zich in mijn nek verspreidde. Ik had het gevoel dat ik alleen maar een gebied moest “laten knappen”; ook al was ik me er terdege van bewust dat dat eigenlijk geen verlichting zou bieden.

Niets hielp het echt weg te nemen. Ik had het gevoel dat dat gebied constant in flex en irritatie was

Hoe voelde het na 1 week, 2?

De eerste week was zwaar. Het was zeker de dag na de blessure slechter. Ik was ook ‘s ochtends de eerste dagen slechter dan’ s avonds.

Ik probeerde de eerste paar dagen teveel dingen te doen om het te ‘repareren’; die de schade naar mijn mening heeft verlengd. Na ongeveer een week begon de doffe pijn en krapte in het gebied te verdwijnen. Tijdens week 2 begon ik me te verbeteren; ik was me echter zeer bewust van hoe gevoelig dat gebied was.

Ik vermeed alle oefeningen of activiteiten die het gevoel hadden dat ze het pijnlijke gebied zouden raken; omdat ik voelde dat elke zware activiteit de verwonding onmiddellijk zou verergeren

Wat heb je gedaan direct na de rugblessure?

Ik zat de rest van de oefening buiten. Ik wist meteen dat elke verdere activiteit de verwonding vrijwel zeker zou verergeren.

Toen ik thuiskwam, probeerde ik het gebied met een schuimroller en een lacrossebal uit te rollen. Dit was een slecht idee. Het gebied was nog steeds erg geïrriteerd en het maakte de verwonding erger. Ik werd gedwongen het voor het slapen gaan ijs te geven.

Wat werkte om de pijn tussen de schouderbladen te behandelen?
Ik ben geen grote fan van het gebruik van NSAID’s, maar in dit geval hebben ze de dag na de blessure veel geholpen. De benauwdheid zorgde ervoor dat ik behoorlijk hoofdpijn kreeg en ik had de hele dag veel moeite om een ​​comfortabele houding voor mijn nek te vinden. De NSAID koelde de pijn een beetje af en hielp het gebied een beetje kalmeren.

was terug naar alle normale activiteiten na 3 weken. Ik bleef ongeveer een maand voorzichtig met herverwonding en aangepaste activiteiten om ervoor te zorgen dat ik niet meer de pijn tussen mijn schouderbladen kreeg.

Heb je een arts nodig?
Nee. Ik denk niet dat het in mijn geval nodig was.

Wanneer beveel je een arts aan?
Als je het gevoel hebt dat je blessure veel ernstiger is dan wat ik heb beschreven, is het mogelijk dat je een schijfwond hebt of iets ernstigers dan alleen een gespannen nek / rug / schouderspier. In dat geval is het waarschijnlijk aangewezen om een ​​arts te raadplegen.

Zoals altijd, raadpleeg altijd een arts als je ernstig medisch letsel hebt.

Laat uw vragen en opmerkingen hieronder achter en deel uw ervaringen in het opmerkingengedeelte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here