Veelgestelde vragen over Staph-infectiebehandeling en -herstel

Eind 2020 werd bij mij een MRSA-infectie in mijn onderbeen vastgesteld. Het was een absoluut vreselijke ervaring en ik heb uren op internet doorgebracht met onderzoek en meer informatie. Ik wilde heel graag meer leren over alle informatie over behandeling en herstel van staph-infecties. Helaas had ik het gevoel dat ik steeds weer dezelfde dingen las.

Wat ik echt wilde, waren pragmatische antwoorden op enkele van mijn meest brandende vragen. In wezen, hoe word ik sneller beter? Hieronder vindt u een verzameling van mijn onderzoek, ervaringen uit de eerste hand en advies.

Staph infectie diagnose vragen om antwoorden op te krijgen

In mijn geval was het lichte snelheid. Ik werd wakker met een gekneusd gevoel op mijn scheenbeen, dat binnen een paar uur een verlammend, kloppend gevoel werd in hetzelfde gebied. De snelheid van de voortgang van pijn en roodheid / zwelling zal u veel vertellen over de ernst van de infectie.

Is er een toegangspunt?
Raad eens. Mijn infectie (die verschrikkelijk was), had geen echt ingangspunt. De artsen zeiden dat het zeldzaam was, maar van tijd tot tijd kan gebeuren. Laat je niet misleiden door te denken dat, omdat je geen soort pulserende open wond hebt, je geen staph-infectie kunt hebben

Heeft u koorts, koude rillingen, gebrek aan eetlust

Dit kwam erg sterk nadat de pijn echt erg was geworden. Ik heb dit de eerste dagen veel aan mijn artsen voorgelegd, omdat al mijn onderzoek me vertelde dat antibiotica deze dingen had moeten beperken (ZE NIET), en dat baarde me zorgen. Als ik niet voortdurend had gezegd dat ik nog steeds deze symptomen had, geloof ik niet dat de artsen me zo serieus zouden hebben behandeld, en wie weet wat er met mij zou kunnen zijn gebeurd.

Wat heeft de dokter gezegd? Heb je een tijdlijn gekregen?
Dit was in het begin van cruciaal belang voor mij. Nadat mijn vermoedens van een infectie waren bevestigd, schreef de arts me een recept voor Bactrim. Ik vroeg hem hoe snel resultaten konden worden verwacht, maar ging verder dan dat (godzijdank). Hij zei dat het 24-48 kan duren voordat ik verbetering zie; ik vroeg echter of het voor die tijd nog erger zou kunnen worden. Hij zei toen, na ongeveer 3-4 uur zou het moeten stoppen erger te worden.

Dit was van cruciaal belang voor mij, want het werd erger en ik ging die nacht terug naar het ziekenhuis voor een extra injectie met een ander antibioticum. Ik stelde de arts opnieuw dezelfde vragen en uiteindelijk leidde dit ertoe dat ik voor een behandeling in het ziekenhuis lag; omdat ik snel kon handelen omdat de infectie zich verspreidde ondanks mijn eerdere behandelingen met antibiotica.

Dit was mijn nachtmerrie. Ik hield het gebied religieus schoon. Ik heb mijn huid ook regelmatig behandeld met tea tree olie (het is een bekend antibacterieel middel voor de huid). Bovendien probeerde ik de bloedsomloop in stand te houden door oefeningen, hoogtevrees en ijs te doen. Blijkbaar is dit een grote factor in herhaling. Als de bloedsomloop stopt, kan de infectie terugkomen.

Welke andere vragen heeft u?
Ik ben een open boek en beantwoord graag aanvullende vragen over dit onderwerp. Ik bracht dagen achter elkaar in het ziekenhuis door met het stellen van vragen aan artsen en het doen van onderzoek. Ik deel mijn kennis graag op elke manier die ik kan. Laat uw vragen achter in de reacties hieronder.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here